Bedrijven in de stille verkoop

Technische handelsonderneming te koop aangeboden gericht op bouwmarktkanaal

"350 bouwmarkten als klant, hoge mate van advisering en optimalisatie van het schap"

Reageer anoniemTerug naar zoekenMeer bedrijven te koop in GroothandelOmzetverloop: Stijging (3 jaar)
0% advertenties 0% aquisitie 0% bijbedoelingen

Algemeen

Referentie: BOSN17FY821A
Branche: Groothandel
Soort bedrijf: Groothandel in sport en recreatie artikelen,
Handelsondernemingen,
Overige
Land: Nederland
Regio: Onbekend
Aantal medewerkers: 4
Levert: Assortiment van 1000 artikelen dat op basis van een samengesteld schap bij bouwmarkten wordt geplaatst. Het betreft onder andere onderhoudsartikelen en gebruiksartikelen voor een zeer brede doelgroep. Er worden ook private label producten van bouwmarkten geleverd,
Doelgroep: Bedrijven
De gehele propositie is geoptimaliseerd voor het bouwmarktkanaal. In Nederland en BelgiŽ wordt aan 350 bouwmarkten geleverd. Altijd via een formule/hoofdkantoor.
Bedrijf bestaat: Langer dan 3 jaar
   

Verkoopdetails

Deze technische handelsonderneming staat te koop in verband met:
De eigenaar heeft meerdere bedrijven en onvoldoende tijd om de maximale potentie uit het bedrijf te halen


Indicatieve omzet
€ 1.000.000

Indicatieve overnameprijs
Onbekend

Gewenste kopers

Financiële kopers (willen rendement verbeteren in 'huidige vorm')
Strategische kopers (voegen onze technische handelsonderneming samen met een ander bedrijf)

Opkopers (stroomlijnen onze technische handelsonderneming om het door te verkopen)

Extra informatie (profiel)

Technische handelsonderneming te koop aangeboden gericht op bouwmarktkanaal

Deze technische handelsonderneming is al jarenlang trouwe leverancier voor bouwmarkten in Nederland en BelgiŽ. Er zijn wel handelsondernemingen die dezelfde producten verkopen, maar ze kunnen, of willen niet het bouwmarktkanaal beleveren. Dit vergt namelijk enerzijds meer expertise op onder andere het gebied van schappenplannen, omloopsnelheden en leveringsprestaties, anderzijds vraagt dit ook investeringen onder andere op het gebied van logistiek management, EDI ordersystemen etc. Daarnaast is deze overstap concurrentietechnisch vaak lastig, met het oog op bestaande cliŽnten. Dit maakt de aanwezige concurrentie zeer beperkt.

De benodigde expertise is aanwezig binnen de onderneming, als ook een zeer goede opgebouwde vertrouwensrelatie met de bouwmarkten. Investeringen zijn onder andere gedaan op het gebied van logistiek management, schappenplannen, webshop implementatie, productfotografie, aanschaf EDI ordersysteem etc.

Onder andere dankzij bovengenoemde punten heeft de organisatie een zeer goed lopend assortiment. Het resultaat hiervan is dat nog steeds het aantal vestigingen wordt uitgebreid bij bestaande klanten en dat nieuwe bouwmarktformules zich melden voor samenwerking. Tevens zou uitbreiding buiten Nederland en BelgiŽ tot de mogelijkheden kunnen behoren. Ook bij bestaande klanten zijn nog groeimogelijkheden middels doorvertalingen van het bestaande schap. De producten zijn namelijk geschikt voor een brede doelgroep en daardoor op verschillende manieren te positioneren of categoriseren. Inkooptechnisch zou, middels de juiste inkoopkanalen, de marge nog kunnen worden vergroot.

Het perfecte profiel van een overname kandidaat zou zijn een onderneming die;

ē De huidige omzet zou kunnen laten groeien door uitbreiding van het assortiment. Bijvoorbeeld een handelsonderneming van producten die geschikt zouden zijn om ook middels het bouwmarktkanaal verkocht te gaan worden,
ē Al ervaring heeft of mogelijkheden ziet om de (huidige) producten te importeren uit bijvoorbeeld een land als China, waardoor de marge kan worden vergroot. Inmiddels is een hoop ervaring opgedaan welke aantallen er jaarlijks verkocht zullen worden, waardoor risicoís kunnen worden beperkt.

De voorkeur gaat uit naar een kandidaat die de onderneming volledig overneemt. De huidige eigenaar is zeer zeker bereid aan te blijven in de organisatie. Daarnaast staat de huidige eigenaar open voor een stapsgewijze overname, waarbij een MBI-kandidaat zich inkoopt.

Reageer anoniem