Sanitairzaak te koop aangeboden in Zuid holland, gelegen op een woningboulevard

Sanitairzaak te koop aangeboden in Zuid holland, gelegen op een woningboulevard

600 m² op een woonboulevard en 60% van de bezoekers komt via de webshop naar de fysieke winkel

Algemeen

Referentie:
BOSN18GLM62C
Branche:
Detailhandel non food
Soort bedrijf:
Woondetailhandel
Land:
Nederland
Regio:
Zuid Holland
Medewerkers:
Alleen flexibel personeel
% tijdelijk contract:
-
Bedrijf bestaat:
Langer dan 10 jaar
Levert:

Volledige badkamers en sanitaire producten via de winkel en webshop. De consument kan van A-Z ontzorgt worden maar ook een enkele aankoop doen en zelf plaatsen. Het betreft een breed pakket unieke merken, artikelen en concepten van 12 kern leveranciers en nog diverse sub leveranciers uit het midden- en hoger segment. Deze leveranciers werken met besloten dealernetwerken, zodat het niet op elke hoek van de straat te koop is en online niet verkocht mag worden onder een bepaalde prijs. De omzet bestaat uit 50 % gehele badkamers en de overige omzet komt uit losse verkopen van meubels, baden, stoomcabines, kranen, accessoires en dergelijke. .De winkel is al jaren een specialist op het gebied van Welness. Het is een van de weinige adressen in de randstad waar nog een brede keuze aan stoomcabines te koop en te zien is, waardoor er veel klanten uit heel het land gericht naar deze specialist komt.

Diensten:

De producten worden zowel los verkocht of geïnstalleerd bij de klant thuis, van hele badkamer tot losse plaatsing van een nieuw meubel of douche/stoomcabine. Hierbij werkt het bedrijf samen met 5 vaste bedrijven, waarmee ze elke klant kunnen voorzien van de juiste vakman. In de winkel bied men uitgebreid advies aan en bovendien kan de klant terecht voor uitgebreide 3D tekeningen waardoor de klant een goed beeld krijgt van de toekomstige badkamer.

Doelgroep(en):

Consumenten - particulieren

50% van de klanten komt naar aanleiding van een bezoek aan de webshop. 40% omdat zij de woonboulevard bezoeken en 10 % komt via monteurs en installateurs die steeds vaker de weg vinden naar deze detaillist. De doelgroep bestaat merendeels uit stellen. En velen maken een afspraak voor doordeweeks een uitgebreid adviesgesprek te hebben. De klanten komen door de unieke merken en goed werkende site uit het gehele land naar de showroom.

Details

Deze sanitairzaak staat te koop in verband met:
het bedrijf kan nog sterk groeien door bijv. ruimere openingstijden maar de beide compagnons hebben hier een verschil van inzicht over en hebben besloten dat overdragen een betere groeioptie is Indicatieve omzet € 800.000 Indicatieve overnameprijs 89.000 dit is inclusief {{voorraad, showroominrichting, inventaris waarde <100.000}

Gewenste kopers
  1. add_circle Financiële koper - optimaliseert het bedrijf in huidige vorm
  2. add_circle Strategische koper - voegt het bedrijf samen met een ander bedrijf
  3. add_circle MBI kandidaat - koopt zich stapsgewijs in
  4. add_circle Opkoper - optimaliseert het bedrijf om door te verkopen
  5. add_circle Investeerder

Extra informatie

Deze sanitairwinkel is opgezet via een slim en eigentijds concept en heeft naast een goede locatie op de woonboulevard ook een hele goeie webshop. 10% van de omzet komt direct binnen via de webshop. Maar belangrijker is dat 50% van de bezoekers van de winkel zich heeft georiënteerd via de webshop. Daarnaast worden in de webshop ook stoombaden en specifieke merkbaden verkocht waardoor een landelijke doelgroep wordt bediend.

Hiermee is de sanitairwinkel eigenlijk geschikt om naar meerdere locaties te vertalen (hangend onder de webshop). Maar de twee ondernemers hebben een verschil van inzicht over het opschalen van de organisatie. Hierdoor is het verstandiger om het bedrijf te verkopen.

Daarnaast wordt alle montage uitbesteed aan drie bedrijven en twee ZZP-ers. Zelfs de factuurstroom loopt niet langs deze winkel. Er ligt dus nog een enorme groei in omzet en rendement als de overnamekandidaat zelf kan zorgen voor de montage. Daarnaast kan de webshop meer aandacht krijgen op het gebied van cross-sellen. Dit gebeurt nu in beperkte mate en de focus ligt met name op twee productgroepen omdat deze landelijk verkocht kunnen worden.

Kortom, het is een professionele sanitairzaak die..

Lees verder