Iedere MKB-er verdient een overname!

Want MKB-ers vormen de ruggengraat van de NL economie. U neemt risico's, innoveert en schept werkgelegenheid. Maar uw inkomen is onzeker. En de zaak is uw pensioen.

We willen voor MKB-ers de kans op een overname groot mogelijk maken.

De grootste kans op een koper >>

Over ons

Wij zijn opgericht in 2009 en streven naar efficientere maar vooral succesvollere overnamemarkt in Nederland. Omdat iedere MKB-ondernemer een overnamekandidaat verdient!

De overnamemarkt efficienter en succesvoller maken

Jaarlijks worden in Nederland zo'n 10.000 bedrijven verkocht. 40.000 andere ondernemers sluiten zonder verkoop hun deuren. Uit onderzoek i.s.m. de KvK blijkt dat de helft hiervan (20.000 bedrijven) verkocht had kunnen worden. Dat kan en moet dus anders! 

Zeker als je weet dat jaarlijks ongeveer 50.000 kandidaten (!) overwegen een bedrijf te kopen.

Onwetendheid bij de verkopende ondernemer wegnemen

Onwetendheid en onervarenheid van verkopende ondernemers zijn 2 belangrijke oorzaken van deze inefficiente markt.

Veel ondernemers onderschatten hun kansen op een overname.
zij zetten hun bedrijf niet te koop

Veel ondernemers overschatten de snelheid waarmee ze een koper vinden.
Zij zetten hun bedrijf te laat te koop

Ook de dienstverlening van instellingen en adviseurs sluiten onvoldoende aan bij de behoefte van micro bedrijven (0-9 medewerkers). (zie kamerbrief Ministerie van Economische Zaken)

Want Nederlandse ondernemers verdienen beter

Wij vinden dat iedere MKB ondernemer een overnamekandidaat verdient! Want MKB-ondernemers vormen de ruggengraat van de Nederlandse economie. Ze dragen ondernemersrisico's. Vaak voor een lager inkomen dan iemand in loondienst. En een klein pensioen zit vaak vast in de zaak.

Gepassioneerde teamleden, oprichter en aandeelhouder

Onze teamleden zijn bijna allemaal zelf ondernemer (geweest) die praktische oplossingen zoeken zonder poespas. Teamleden hebben hun eigen expertise op het gebied van ondernemerschap,ICT, marketing en bureau-ondersteuning

Het BedrijfsovernameRegister is opgericht door Berry Hoogstraten (1973). Hij is ondernemer met een bedrijfskundige achtergrond en een enorme passie voor de kracht van internet.

Een luisterend oor voor onze Raad van Adviseurs

"Het is verstandig om zoveel mogelijk te luisteren. Dat is goed voor je algemene ontwikkeling. Als je er tien procent van leert, ben je de anderen al een eind voor."

Johan Cruijff

Daarom laten we ons regelmatig inspireren door een vaste Raad van Adviseurs. Daar hebben we ook een vacature