Producent van vloeistoffiltratie met unieke producten zoekt overname kandidaat om in te werken

Producent van vloeistoffiltratie met unieke producten zoekt overname kandidaat om in te werken

Zelf ontwikkelde 'Proven Technology'. Klaar voor internationale commerciële uitrol ook zeer geschikt voor minder ontwikkelde landen/organisaties

Extra informatie

Dit Nederlandse bedrijf heeft een unieke filterlijn ontwikkeld die door modulaire opzet bijna alle voorkomende filtervraagstukken (afval-, proces-en drinkwater) kan oplossen. Het andere bijzondere is de beperkte kennis die nodig is bij de eindgebruiker en de lagere operationele kosten. Hierdoor is het product uitermate geschikt voor minder ontwikkelde landen/organisaties. Want Nederland is op waterfilteringsgebied een conservatieve markt. Maar internationaal ligt hier een enorme groeimarkt. De productlijn is gereed, operationeel wereldwijd en er is een beperkt netwerk van internationale distributeurs.

De volgende groeifase van dit bedrijf bestaat uit twee elementen:
1) het optimaliseren van het productieproces (en producten) zodat nog sneller en goedkoper geproduceerd kan worden. Dit is nodig voor punt 2
2) het internationaal uitbreiden van het distributienetwerk

De propositie van dit bedrijf bestaat uit engineering, het leveren van de eigen filters voor andermans installatie of het leveren van turnkey projecten met eigen waterzuiveringsinstallaties. Dit laatste vindt vooral plaats in Nederland maar verschaft wel de kennis om internationaal uit te rollen. Er zijn klanten die de voorkeur geven aan volledige productie in Nederland om vervolgens de installaties te verschepen. Ook deze productiecapaciteit zou kunnen worden vergroot. Maar dit is een kosten-batenanalyse. Want op dit moment vindt de IP- gevoelige productie in Nederland plaats en de andere meer bulk productie op een eigen productielocatie in Oost-Europa.

De huidige eigenaar is flexibel qua overnameconstructie zowel in operationele als financiële zin. Maar hij heeft hierbij wel het doel voor ogen om internationaal een toonaangevende speler te worden die op termijn door de wereldwijd leidende partijen kan worden overgenomen. Dit is een gebruikelijk proces in deze industrie. Maar vereist een bewezen technische oplossing met enig volume. Daarom wordt gezocht naar een overnamekandidaat die kan bijdragen aan deze volgende stap.