Extreem rendabel (chemie)ompakbedrijf te koop aangeboden actief in een niche-markt in Zuid Nederland

Extreem rendabel (chemie)ompakbedrijf te koop aangeboden actief in een niche-markt in Zuid Nederland

*Belegging/investering* door meerjarige contracten, extreme groei en transparante processen en dienstverlening

Algemeen

Referentie:
BOSN20CJD31P
Branche:
Industrie
Soort bedrijf:
Overige industrie
Land:
Nederland
Regio:
Noord Brabant
Medewerkers:
2-5
% tijdelijk contract:
100
Bedrijf bestaat:
Langer dan 10 jaar
Levert:

Gespecialiseerde ompak-services in de chemische sector. Dit gebeurt op basis van meerjarige contracten. Het werk is zelf niet heel complex. Maar het bedrijfsproces dient heel strak uitgevoerd te worden. Waarbij leveringsgarantie, flexibiliteit en 0-foutmarge een vereiste zijn.

Diensten:

Naast het ompakken is ook het transport een onderdeel van het proces. Dit kan mogelijk op termijn ook overgenomen worden

Doelgroep(en):

Bedrijven

Opdrachtgever(s) zitten in het hoogste segment van de markt. Hun continuïteit (en betaling) is geen enkele issue. En de aard van het product betreft een enorme groeimarkt

Details

Dit bedrijf staat te koop in verband met:
persoonlijke omstandigheden Indicatieve omzet € 500.000 Indicatieve overnameprijs 1,7 mio euro

Gewenste kopers
  1. add_circle Investeerder
  2. add_circle Strategische koper - voegt het bedrijf samen met een ander bedrijf
  3. add_circle MBI kandidaat - koopt zich stapsgewijs in

Extra informatie

Een bijzondere combinatie van branche (chemie), langdurige contracten met een 'reus in de industrie', hoge eisen aan kwaliteit en flexibiliteit en en daarmee hoge marges. Er is een hoge mate van een lange termijn wederzijdse afhankelijkheid. De langdurige contracten gaan uit van een minimum volume. Maar in de praktijk staat een groei van 300% te wachten (door het verplaatsen van productiecapaciteit door 'de reus').

Hierdoor is het eigenlijk meer een belegging of investering i.p.v een overname. Waarbij met uitgaat van 600.000 euro inventaris en 1,1 mio euro voor de verdiencapaciteit. Dit gaat uit van een terugverdiencapaciteit van 4 jaar. De 99%zekere groei van 300% is hierin niet meegerekend.

Er is een professioneel deels vast en deels flexibel team dat redelijk zelfstandig de werkzaamheden uitvoert. De eigenaar heeft ook het gespecialiseerde warehouse in eigendom (wat niet kan worden verplaatst en kan worden gehuurd). Hij verzorgt ook het gespecialiseerde transport.

Qua constructie is men flexibel omdat er naast een overname/investering ook een huurovereenkomst wordt afgesloten en afspraken over transport worden gemaakt. Het transport is op termijn ook over te nemen.

..

Lees verder