Goedlopende Woonwebwinkel te koop aangeboden met gerenommeerde interieurmerken

Goedlopende Woonwebwinkel te koop aangeboden met gerenommeerde interieurmerken

Ook 20% (van de grotere) transacties via telefoon, email of personal shopping bij de merken

Algemeen

Referentie:
BOSN22FKB15W
Branche:
Internet- en online bedrijven
Soort bedrijf:
Webwinkels
Land:
Nederland
Regio:
Utrecht
Medewerkers:
Geen
% tijdelijk contract:
-
Bedrijf bestaat:
Langer dan 10 jaar
Levert:

Assortiment van zo'n 4000 producten van gerenommeerde woonmerken. meubels, verlichting, vloerkleden. Daarnaast wanddecoraties en woonaccessoires. Transactiewaardes van 100 euro tot 2000 euro plus. Beperkt deel van de voorraad is om snel te voorzien in hardlopers. Grootste deel wordt op moment van de klantbestelling ingekocht uit de direct beschikbare voorraad van de leverancier. Daardoor snelle levering mogelijk zonder grote eigen voorraad. Deels ook dropshipment via belangrijke leveranciers. Staat bij diverse leveranciers op nummer 1 als topverkoper onder hun dealers.

Diensten:

Wanneer een klant bij een grote order de artikelen eerst wil zien, dan wordt de klant op afspraak uitgenodigd bij een besloten showroom van de leverancier waar particulieren/consument zelf geen toegang toe hebben. De eigenaar gaat dan als 'personal shopper' met de klant mee. Soms treedt de leverancier gratis op als verkoper voor de eigenaar. Dit is ongeveer 10% van de transacties met grotere orderwaarden

Doelgroep(en):

Consumenten - particulieren

80% bestelt direct online zonder menselijke tussenkomst. De overige 20% belt of mailt, waarna de bestelling via die weg, soms buiten de webshop om, tot stand komt. 90% van de klanten komt uit NL. De overige uit België, Duitsland, Italië, Frankrijk, Zweden, Noorwegen en andere Europese landen*. Tussen de 1-5% van de orders komt via bedrijven binnen. De orderwaarde van zo’n bestelling is veel hoger dan de gemiddelde orderwaarde en deze orders komen ook nooit retour.
*Een van de belangrijkste leveranciers levert een interessante stroom buitenlandse orders exclusief aan aan dit bedrijf. Zodat deze de transactie met de buitenlandse klant kan sluiten. Want dankzij goede samenwerking met het fulfilmentbedrijf (in hetzelfde gebouw) is men goed in staat om grotere zendingen naar het buitenland te regelen.

Details

Dit bedrijf staat te koop in verband met:
de webshop is snel gegroeid en heeft daarbij nog meer potentieel. om dat eruit te halen is extra inspanning nodig die de huidige eigenaar i.v.m. leeftijd niet meer zelfstandig (als 1 persoon) kan leveren Indicatieve omzet Vertrouwelijk, volgt later Indicatieve overnameprijs In overleg

Gewenste kopers
  1. add_circle Financiële koper - optimaliseert het bedrijf in huidige vorm
  2. add_circle Strategische koper - voegt het bedrijf samen met een ander bedrijf
  3. add_circle MBI kandidaat - koopt zich stapsgewijs in

Extra informatie

Deze Lightspeed webshop met 4000 artikelen van gerenommeerde merken krijgt 80% van de orders online binnen. Maar voor de duurdere producten bellen en mailen klanten ook. Als extra service biedt de webshop een mogelijkheid van personal shoppen bij het groothandelscentrum”. Dit levert een grote conversie op. Hierdoor is er een unieke beleving, hoge service graad en is 30% van de bestellingen van bestaande klanten.

Er is een beperkte voorraad (30.000 euro) en men houdt kantoor/showroom bij een fullfilment bedrijf. Hierdoor is het een heel light en te verplaatsen bedrijf.

De aandacht tussen kleine en grote orders wordt nu nog gelijk verdeeld. Er zijn extra kansen in de focus op grotere orders. Daar is men goed in en heeft men ook het service level. Ook de online marketing kan worden uitgebreid (nu uitbesteed) en de Duitse markt is een logische stap. Er is ook een lopend Bol.com account aanwezig.

De eigenaar kan een periode aanblijven en netjes overdragen.

Lees verder