Universeel autobedrijf te koop aangeboden in Utrecht met onbemand tankstation en carwash

Universeel autobedrijf te koop aangeboden in Utrecht met onbemand tankstation en carwash

Ook mogelijk ook alleen de werkplaats (4 bruggen, 500K omzet) over te nemen

Algemeen

Referentie:
BOSN22GDM46Z
Branche:
Detailhandel non food
Soort bedrijf:
Autobedrijven, garages
Land:
Nederland
Regio:
Utrecht
Medewerkers:
Alleen flexibel personeel
% tijdelijk contract:
-
Bedrijf bestaat:
Langer dan 10 jaar
Levert:

Onderhoud en verkoopklaar maken van personenauto's, campers en bedrijfsauto's tot 3500KG. Het verkoop klaar maken van personenauto's en bedrijfsauto's. De showroom wordt verhuurd aan een ander bedrijf dat tussen de 100 en 200 auto's per jaar verkoopt. Deze worden in de werkplaats verkoopklaar gemaakt.

Diensten:

Er onbemand tankstation (contract met een merk) dat 2,2 miljoen liter per jaar verkoopt. Er is ook een rollover wasstraat maar deze wordt beperkt commercieel gebruikt

Doelgroep(en):

Consumenten - particulieren, Bedrijven

Veel vaste klanten. Door de ligging aan een doorlopende weg veel klanten uit omliggende plaatsen.

Details

Dit autobedrijf staat te koop in verband met:
leeftijd van de eigenaar Indicatieve omzet € 600.000 Indicatieve overnameprijs In overleg (het vastgoed is ongeveer 1,5 miljoen euro waard)

Gewenste kopers
  1. add_circle Financiële koper - optimaliseert het bedrijf in huidige vorm
  2. add_circle Strategische koper - voegt het bedrijf samen met een ander bedrijf
  3. add_circle Investeerder

Extra informatie

Dit autobedrijf is jaren merkdealer geweest. De omzet van 600K is exclusief verkoop auto's. Er is een werkplaats met 4 bruggen en 2 vaste medewerkers. Sinds enkele jaren wordt de showroom (35 auto's binnen en ruimte voor 40 buiten) verhuurd aan een betrouwbare ondernemer die vanuit daar 100-200 kwaliteits-auto's per jaar verkoopt. Het tankstation is volledig verhuurd aan een merk.

Het is mogelijk het hele autobedrijf inclusief vastgoed over te nemen (het vastgoed alleen is getaxeerd op 1,5 mio euro en bevat ook een bedrijfswoning). Maar het is ook mogelijk alleen de werkplaats met twee personeelsleden en 4 bruggen over te nemen. De werkplaats van het autobedrijf heeft een omzet van 500K euro.

Bij voorkeur blijft de relatie met de mede ondernemer in stand die nu de verkoop verzorgt (en dus 100-200 auto's per jaar in onderhoud brengt). Hiermee is het ideaal voor een overnamekandidaat die met meer monteurs wil werken.

Lees verder