Overnamekandidaat gezocht voor een 50% belang in 3 innovatieve horecazaken

Overnamekandidaat gezocht voor een 50% belang in 3 innovatieve horecazaken

Ook interessant vastgoed te koop en diverse financieringen te herstructureren

Algemeen

Referentie:
BOSN22MGH56R
Branche:
Horeca en recreatie
Soort bedrijf:
Horeca gemengd, Cafe, Bar, Discotheek, Restaurants
Land:
Nederland
Regio:
Locatie anoniem
Medewerkers:
Meer dan 10
% tijdelijk contract:
-
Bedrijf bestaat:
Langer dan 3 jaar
Levert:

Twee eigentijdse horecazaken in twee binnensteden waar men groepen eet, drinkt en een sociale activiteit uitvoert. i.v.m. anonimiteit kan de activiteit niet genoemd worden maar te vergelijken met bowlen of snookeren. Daarnaast een grote locatie met multifunctioneel recreatiecenter met springen, bowlen, lasergamen etc.

Diensten:

Op de locaties kunnen individuen, gezinnen, kleine groepen en grote groepen zich vermaken met een combinatie van horeca en recreatie

Doelgroep(en):

Consumenten - particulieren, Bedrijven

Particulieren, toeristen, bedrijven met hun medewerkers en relaties

Details

Indicatieve omzet Vertrouwelijk, volgt later Indicatieve overnameprijs 300.000 euro

Gewenste kopers
  1. add_circle Financiële koper - optimaliseert het bedrijf in huidige vorm
  2. add_circle Strategische koper - voegt het bedrijf samen met een ander bedrijf
  3. add_circle MBI kandidaat - koopt zich stapsgewijs in
  4. add_circle Investeerder

Extra informatie

Deze 3 horeca ondernemingen zijn van 2 ondernemers waarvan de ene zijn 50% wil verkopen. De grote multifunctionele locatie draait stabiel en heeft een omzet van zo'n 800K. Daarnaast zijn er recent twee aanvullende activiteiten gestart en dan is de conservatieve verwachting dat de omzet voorbij de 1 miljoen euro zal stijgen. De twee andere locaties zijn net voor corona gestart dus beginnen nu te groeien.

De twee kleine locaties hebben ook te maken met ongunstige financieringen. Die zijn tijdens corona aangegaan om de bedrijven te kunnen behouden (geen overheidssteun gehad). Een overnamekandidaat die kan herfinancieren verhoogt dus meteen het rendement.

Dat zelfde geldt voor het pand van de derde locatie. Dit wordt gehuurd voor 120.000 euro per jaar maar kan ook worden gekocht voor 1 mio euro.

Voor de 3 locaties zijn bedrijfsleiders die de locaties runnen maar enige aansturing en coaching is wel noodzakelijk. Het is op termijn ook mogelijk om de andere 50% over te nemen. De gehele 100% van de aandelen per direct is ook bespreekbaar maar omdat de ondernemers ook privé hebben gefinancierd vraagt dit een hogere overnames om dan de eerste 50% voor 300.000 euro.

Lees verder