Uniek markt leidend softwarebedrijf te koop aangeboden in waste management branche

Uniek markt leidend softwarebedrijf te koop aangeboden in waste management branche

Unieke positie in een extreem groeiende markt - met (big) data en IoT mogelijkheden

Algemeen

Referentie:
BOSN22VNC44R
Branche:
ICT
Soort bedrijf:
ICT overig, Softwarebedrijven, Hosting
Land:
Nederland
Regio:
Noord Brabant
Medewerkers:
Alleen flexibel personeel
% tijdelijk contract:
-
Bedrijf bestaat:
Langer dan 10 jaar
Levert:

Zelfontwikkelde software met zelf ontwikkelde hardware/sensoren/elektronica. Producten worden door wederverkopers ingebouwd en de data verbindingen, software en integraties met derden wordt door dit bedrijf geleverd

Diensten:

Men levert ook remote en online support. Dit is meestal 2e lijns support omdat de resellers eerste lijn leveren en spare parts op voorraad hebben. Support is redelijk beperkt omdat het product al lang bestaat en door de kinderziektes heen is.

Doelgroep(en):

Bedrijven, Non-profit instellingen

Er zijn in Nederland een beperkt aantal resellers (in ieder land zijn er een beperkt aantal). Maar veel gemeenten en woningcorporaties zijn de opdrachtgevers. Klanten zitten voral in NL maar ook door heel Europa dankzij resellers. Er zijn zo'n 3000 units geïmplementeerd

Details

Dit softwarebedrijf staat te koop in verband met:
andere ambities Indicatieve omzet € 600.000 Indicatieve overnameprijs In overleg op basis van een waardering (indicatief ruim boven de 500K)

Gewenste kopers
  1. add_circle Financiële koper - optimaliseert het bedrijf in huidige vorm
  2. add_circle Strategische koper - voegt het bedrijf samen met een ander bedrijf
  3. add_circle Investeerder

Extra informatie

Dit ICT bedrijf bestaat al langer dan 20 jaar en heeft een hele goede oplossing ontwikkeld in een nichemarkt die heel hard groeit. De combinatie van software en hardware/elektronica is uniek en bijna onmogelijk te kopiëren. De laatste die het probeerde is na 4 jaar en enorme investeringen gestopt.

In NL lopen we heel erg voor op Europa maar de markt groeit enorm hard. Toch is het aantal resellers beperkt. Voor hun is dit 'the missing en margerijke link' in hun oplossing. Maar ze hebben de kennis niet en kopen het in voor hun totaal oplossing. Omdat dit bedrijf zo lang bestaat, de kinderziektes eruit zijn en ze een top oplossing en top service ervaren overweegt niemand om te switchen.

Naast de oplossing met sensoren wordt ook veel (big) data gegenereerd. Dit is waardevol en zet het bedrijf op een strategische plaats in de waste management keten. Daarna heeft het kenmerken van IoT. Toch is het bedrijf qua technische ontwikkeling 'bijna klaar' en is het vooral een kwestie van commercieel opschalen en meegroeien met de markt.

De eigenaar wil wel netjes overdragen maar wil niet een aantal jaren aanblijven

Lees verder