Gespecialiseerde (niche) drukkerij te koop aangeboden in Flevoland

Gespecialiseerde (niche) drukkerij te koop aangeboden in Flevoland

1 van de 3 aanbieders in NL - uniek machinepark en kennis - huisleverancier van de print platformen

Algemeen

Referentie:
BOSN22XWF42H
Branche:
Dienstverlening
Soort bedrijf:
Drukkerijen
Land:
Nederland
Regio:
Flevoland
Medewerkers:
2-5
% tijdelijk contract:
-
Bedrijf bestaat:
Langer dan 10 jaar
Levert:

Gespecialiseerd in een het drukken van een specifieke ondergrond. Men heeft hier specifieke machines en een specifiek proces voor en er zijn in NL zeer beperkt aantal aanbieders.

Diensten:

Men heeft ook een geleasede printstraat voor regulier handelsdrukwerk en men kan textiel bedrukken. Deze activiteiten zijn wel in een andere BV ondergebracht

Doelgroep(en):

Consumenten - particulieren, Bedrijven

Voor de specialisatie komt 60% van de omzet via de grote drukwerkportals (drukwerkdeals.nl etc.) binnen. Daarnaast ook via de eigen website particulieren en bedrijven. Het reguliere handelsdrukwerk wordt met name aan de lokale en regionale ondernemers aangeboden

Details

Deze drukkerij staat te koop in verband met:
de eigenaar is op leeftijd en wil het 'post-corona tijdperk' met de belastingterugbetalingen niet helemaal zelfstandig gaan exploiteren Indicatieve omzet Vertrouwelijk, volgt later Indicatieve overnameprijs Men kan alle bezittingen en schulden overnemen wat netto betekent dat in overleg met de belastingdienst vermoedelijk zo'n 40.000 euro schuld overblijft.

Gewenste kopers
  1. add_circle Financiële koper - optimaliseert het bedrijf in huidige vorm
  2. add_circle Strategische koper - voegt het bedrijf samen met een ander bedrijf

Extra informatie

Deze gespecialiseerde drukkerij zette voor de corona periode zo'n 600.000 euro om (marge 60%). Tijdens corona viel bijna alle omzet weg en is middels overheidssteun het bedrijf overeind gebleven. Inmiddels ligt de omzet weer op 400.000 euro en stijgt het door naar de omzet van het verleden.

De eigenaar is echter op leeftijd en heeft een ander bedrijf. Hij is daarom niet in staat om de groei die is ingezet en nodig is te realiseren. Dit in combinatie met een grote belastingschuld. Op zich is die schuld wel weg te werken of kan een regeling met de belastingdienst worden getroffen. Maar die tijdshorizon heeft de ondernemer niet gezien zijn eigen leeftijd en focus op zijn andere bedrijf.

Toch is dit een heel mooi bedrijf met weinig concurrentie, gezonde marges, unieke kennis en een uniek machine park. Men is huisleverancier van de grote drukwerk platformen en daarnaast komt zo'n 40% van de omzet direct binnen via de eigen website. Er is een goed functionerend team dat werkt vanuit een bedrijfsgebouw van 200m2 (1300 euro huur).

De eigenaar hoopt dat het bedrijf kan worden gecontinueerd en de werkgelegenheid behouden kan blijven. Want in de basis is dit een prima gezond bedrijf..

Lees verder