1. Geregistreerd

    Industriële handelsonderneming te koop gevraagd in sensoren, meet- en besturingstechniek

    Regio: Geheel Nederland
  2. KPkp19lsb32y Soort overname: Geheel, Alleen investeren
Contact met deze kandidaat

Wensen

De overnamekandidaat heeft qua productaanbod brede interesse. Hierbij valt te denken aan bij voorkeur industrieel. Producten waar bijvoorbeeld interesse voor is, zijn plc's, sensoren, i/o, regeltechniek, besturingstechniek etc. etc.. Qua omvang gaat de voorkeur uit naar een wat grotere handelsonderneming of kleinschalige handelsonderneming. Een eigen productiefaciliteit is bespreekbaar. Het is niet nodig dat er exclusieve verkooprechten op de producten verkregen is. Naast productie is het een pre als er extra toegevoegde waarde wordt geleverd in de vorm van advies, engineering en implementatie. Een eigen merk heeft geen voorkeur. Een webshop is niet relevant. Toelichting: oem, eindgebruikers, installateurs en systeem integratoren. De onderneming is vooral actief in benelux. Het is een b-b bedrijf. De zakelijke klanten van het bedrijf zijn bij voorkeur vooral bedrijven in een specifieke branche, grootbedrijven en mkb-ers . De overnamekandidaat ziet door de overname vooral synergie met zijn eigen activiteiten o.h.g.v. weinig.

De oude eigenaar blijft gedeeltelijk aan in overleg, blijft volledig aan in overleg of draagt alleen netjes over en verdwijnt.

Bedrijven met omzet van 2 tot 40 miljoen euro met een EBITDA > 10%. Bij voorkeur blijft de directeur een jaar of drie minimaal verbonden, maar als dat bevalt kan het ook (veel) langer duren.

Branche: Groothandel

Soort bedrijf: Handelsonderneming

Details

Industriële handelsonderneming te koop gevraagd in sensoren, meet- en besturingstechniek

Stabiel
Aantoonbaar groeiend
Heeft veel potentie
Net gestart

5-10 medewerkers, >10 medewerkers

Wordt bij voorkeur niet overgenomen

Over de overnamekandidaat

Deze kandidaat zoekt voor een cliënt.

Maximale overnamesom meer dan 10.000.000 euro Eigen middelen voor overname Meer dan 10.000.000 euro Financieringsinfo Voor financiering worden eigen middelen eventueel aangevuld met externe financiering via:

  1. De familiaire sfeer