Bedrijven in de stille verkoop

Goedlopende schilderij webshop te koop aangeboden

"+-300.000 euro omzet, veel online kansen want dit is niet geoptimaliseerd"

Reageren niet mogelijkTerug naar zoekenMeer bedrijven te koop in Webwinkels
0% advertenties 0% aquisitie 0% bijbedoelingen

Algemeen

Referentie: BOSN14DT809A
Branche: Webwinkels
Soort bedrijf: Webwinkels
Land: Nederland
Regio: Onbekend
Aantal medewerkers: 1
Levert: Een collectie van enkele honderden handgeschilderde schilderijen met een verkoopprijs rond de 300 euro afkomstig uit een netwerk van kunstenaars. +/- 50 hardlopers want schilderijen kunnen meerdere keren worden verkocht.,
Doelgroep: Bedrijven, Consumenten
Maandelijks 30.000 website bezoekers met zo'n 100 bestellingen per maand
Bedrijf bestaat: Langer dan 10 jaar
   

Verkoopdetails

Deze schilderij webshop staat te koop in verband met:
De eigenaar heeft ook een zeer succesvol en sterk groeiend ander bedrijf dat vele malen groter is dan deze webshop. Daarom krijgt deze webshop niet de aandacht om door te groeien.


Indicatieve omzet
€ 300.000

Indicatieve overnameprijs
Onbekend

Gewenste kopers

Financiële kopers (willen rendement verbeteren in 'huidige vorm')
Strategische kopers (voegen onze schilderij webshop samen met een ander bedrijf)
Opkopers (stroomlijnen onze schilderij webshop om het door te verkopen)

Extra informatie (profiel)

Goedlopende schilderij webshop te koop aangeboden

Deze schilderij webshop bestaat langer dan 5 jaar en heeft de nodige autoriteit op gebouwd. Omdat schilderijen online niet te vergelijken zijn op prijs zijn de marges goed. Door andere werkzaamheden van de eigenaar wordt er bijna niets meer aan gedaan. Toch is er een omzet van tegen de 300.000 euro (was 500.000 euro) en een winst van +-65.000. Dit is op basis van een tijdsbesteding van 10 uur per week.

De online marketing is verre van geoptimaliseerd en toch zijn er 30.000 bezoekers per maand met een conversie van 0,4%. 1/3 komt organisch binnen, 1/3 betaald en 1/3 direct. Maandelijks wordt tussen de 5000 en 10.000 euro aan Adwords uitgegeven maar dit is niet geoptimaliseerd.

Naast online marketing is internationalisering wel een logische stap. Ook het optimaliseren van de collectie is een aandachtspunt. Nu zijn er 50 hardlopers. Het uitbreiden van de collectie met bijv. prints is ook een interessante overweging.

Er zijn diverse overname-constructies te bespreken maar een substantiŽle initiŽle investering is wel vereist. Anders heeft contact opnemen geen zin. De eigenaar zou ook bij de juiste partij aandeelhouder kunnen blijven. Hij wil niet operationeel betrokken blijven.

Gerelateerde onderwerpen:
Goedlopende schilderij webshop te koop aangeboden aangeboden | Goedlopende schilderij webshop te koop aangeboden gevraagd | Goedlopende schilderij webshop te koop aangeboden verkopen | Bedrijf verkopen