Internationale machinefabriek te koop aangeboden

Internationale machinefabriek te koop aangeboden

Commerciële overnamekandidaat of investeerder gezocht

Sorry, u kunt niet meer reageren Dit bedrijf is verkocht en/of niet meer beschikbaar

Algemeen

Referentie:
BOSN14LX390A
Branche:
Industrie
Soort bedrijf:
Machinefabrieken en machinebouw, Overige industrie
Land:
Nederland
Regio:
-
Medewerkers:
Meer dan 10
% tijdelijk contract:
-
Bedrijf bestaat:
Langer dan 10 jaar
Levert:

2 type machines waarmee klanten kunststof producten verwerken. Bijna alle omzet komt van 1 type machine. Dit is een productiestraat van 25 meter waarvan er 5-6 worden geproduceerd per jaar

Diensten:

-

Doelgroep(en):

Bedrijven

Internationale klanten (Azie, midden Oosten, Verre oosten) die kwaliteit hoogwaardige machines nodig hebben of maatwerk en dit niet bij de grote partijen vinden.

Details

Deze machinefabriek staat te koop in verband met:
het productiebedrijf levert 5-6 productiestraten per jaar. hierdoor schommelt het resultaat van het bedrijf te veel en zijn er pieken en dalen. er is een commerciële partij nodig die dit kan financieren of omturnen Indicatieve omzet € 2.500.000 Indicatieve overnameprijs -

Gewenste kopers
  1. add_circle Financiële koper - optimaliseert het bedrijf in huidige vorm
  2. add_circle Strategische koper - voegt het bedrijf samen met een ander bedrijf
  3. add_circle Opkoper - optimaliseert het bedrijf om door te verkopen

Extra informatie

Internationale machinefabriek te koop aangeboden

Deze Nederlandse machinefabriek maakt machines voor kunststof verwerking. Jaarlijks worden 5-6 productiestraten gemaakt voor internationale klanten. De geambieerde omzet is zo'n 4 miljoen euro per jaar maar die wordt dit jaar niet gehaald door klanten die een bestelling uitstellen. De vaste kosten liggen rond de 1,4 mio per jaar.

Door het lage aantal straten is het bedrijfsresultaat (en bezetting) zeer wisselend. Een straat meer of minder is een wereld van verschil. En machines van het lichtere type bevinden zich in een zeer concurrerende markt. Dus de volume kant op gaan is geen optie. Dit productiebedrijf is op zoek naar een overnamekandidaat met de nodige internationale commerciële slagkracht en financiële middelen om fluctuatie in de capaciteit op te vangen.

Er staan nu nog 4 machines in voorraad met een waarde van 1,2 mio euro. En het vastgoed, twee grote hallen van 50x50 en 40x30 zijn in eigendom van de holding en kan worden meeverkocht. Er wordt veel verspaning uitbesteed om de vaste kosten zo laag mogelijk te houden maar qua productie optimalisatie is niet veel winst te behalen.

Gerelateerde onderwerpen:
Intern..

Lees verder