Sterk groeiende internationale groothandel te koop met gepatenteerd biologisch plantenconcept

Sterk groeiende internationale groothandel te koop met gepatenteerd biologisch plantenconcept

Omzet 2 miljoen door heel Europa met de marktpotentie van ongeveer 16 miljoen

Extra informatie

Dit unieke in het Westland gelegen bedrijf levert sinds 3 jaar een gepatenteerd planten concept. Het concept onderscheidt zich doordat het zonder plastic in de markt gezet wordt. Het bedrijf levert voornamelijk aan exporteurs voor Europa en direct aan concept stores in Nederland, België en Duisland.

De DGA van dit bedrijf wil het rustiger aan gaan doen en prefereert alleen nog productontwikkeling. Geschikt voor Deze onderneming is interessant voor startende ondernemers in de planten branche, die met de overname een goedlopend, georganiseerd bedrijf in handen krijgen met uitstekende groeimogelijkheden. Ook voor gerenommeerde potplantbedrijven is het een ideale mogelijkheid om hun eigen producten onder een goede merknaam met toegevoegde waarde aan te bieden. Door de toegevoegde waarde zullen zij nog meer winst behalen. (Management en verkopers zijn immers al aanwezig).

De verkopende ondernemer geeft de voorkeur aan een aandelentransactie en ook het onroerend goed (ca. 10.000 m2) behoort eventueel tot de mogelijkheden. De DGA is wel bereid om enige tijd een adviserende rol te vervullen om dit mooie bedrijf vloeiend over te laten gaan naar de nieuwe eigenaar, en een goeie groei te realiseren.

Serieus geïnteresseerde en passende partijen zal gevraagd worden om een bieding te doen. Een nadere indicatie van de verwachte koopsom zal in de loop van het proces aan serieus geïnteresseerde partijen verstrekt kunnen worden.