Zeer rendabel internationaal expeditiebedrijf te koop aangeboden actief in een niche

Zeer rendabel internationaal expeditiebedrijf te koop aangeboden actief in een niche

Actief richting Scandinavië, geen kantoor, vast personeel of andere inventaris over te nemen

Algemeen

Referentie:
BOSN18MWK66B
Branche:
Transport
Soort bedrijf:
Overig transport, Beroepsgoederenvervoer over de weg, Vervoer over water
Land:
Nederland
Regio:
Locatie anoniem
Medewerkers:
Geen
% tijdelijk contract:
1
Bedrijf bestaat:
Langer dan 3 jaar
Levert:

logistieke diensten en bemiddeling via diverse modaliteiten (luchtvracht en spoedtransporten) voornamelijk richting Scandinavië en daar omliggende landen. Ook incidenteel daarbuiten. Het betreffen vaak onderdelen voor bedrijfskritische apparatuur waardoor snelheid en leveringsbetrouwbaarheid hoog moet zijn.

Diensten:

-

Doelgroep(en):

Bedrijven

(Internationale) bedrijven die hoge eisen stellen aan snelheid en betrouwbaarheid en voor de bulk vaak zaken doen met de grote bedrijven (zoals een DHL) en dit bedrijf inzetten voor specifieke zendingen waar meer flexibiliteit nodig is.

Details

Dit expeditiebedrijf staat te koop in verband met:
de eigenaar gaat op termijn emigreren naar een land in een andere tijdzone waardoor hij dit bedrijf helaas niet meer kan leiden op de manier zoals hij dat nu doet. Indicatieve omzet € 700.000 Indicatieve overnameprijs 800.000

Gewenste kopers
  1. add_circle Strategische koper - voegt het bedrijf samen met een ander bedrijf
  2. add_circle Financiële koper - optimaliseert het bedrijf in huidige vorm
  3. add_circle Investeerder

Extra informatie

De expeditiebedrijf is opgezet door een ondernemer met veel ervaring in de logistiek. Dit heeft geleid tot een expeditiebedrijf met een extreem hoge snelheid en leveringsbetrouwbaarheid. Internationale topbedrijven zetten dit kleine flexibele kwalitatief hoogwaardige bedrijf naast hun traditionele grote expediteurs.

Dit betekent dat het bedrijf misschien 1% van de verzendingen verzorgt. Maar dit zijn wel de veeleisende (en daarmee goed betaalde) zendingen. Hierdoor heeft het bedrijf zo'n unieke positie en toegevoegde waarde dat klanten niet (kunnen/willen) switchen. En de grote partijen dit bedrijf niet als concurrent beschouwen.

De huidige ondernemer heeft meerdere bedrijven en niet ambitie dit expeditiebedrijf uit te bouwen. Maar hier liggen zeker kansen voor een overnamekandidaat. Men is inmiddels in gesprek met een andere grote multinational. Als dit traject doorgaat betekent dit een forse groei. Het besluitvormingsproces hierover is echter stroperig en moeilijk te beïnvloeden. Daarnaast zijn er volop vergelijkbare bedrijven in de Benelux en Duitsland waar deze dienstverlening uitstekend aan geleverd kan worden.

Hiermee is het een interessante overname voor een comme..

Lees verder