Stressexpertisecentrum te koop aangeboden en/of franchise-onderdeel

Stressexpertisecentrum te koop aangeboden en/of franchise-onderdeel

Aantoonbaar succesvolle zelfontwikkelde methode (ook geschikt voor franchise)

Extra informatie

Dit instituut heeft een methode ontwikkeld waar op basis van integrale behandeling van mensen met stressklachten en de preventie daarvan. Het doel is de terugkeertijd naar het arbeidsproces sterk te verkorten. De integrale methode kenmerkt zich door een maatwerktraject. Uit 6 beschikbare disciplines wordt een behandeling samengesteld op maat voor de cliënt. De methode is succesvol getest, wetenschappelijk onderbouwd en klaar om op te schalen. Zowel in de huidige praktijk (klanten komen tot ongeveer 20 km uit de omgeving) als het opzetten van nieuwe praktijken. Dit kan bijvoorbeeld ook in een sportschool of klein zorgcentrum. De methode is vastgelegd bij het Benelux-Bureau voor de Intellectuele Eigendom.

Bij een overname is een training door de huidige eigenaar noodzakelijk. Dit betreft wetenschappelijke kennis en de vertaalslag naar de praktijk. Dit zijn ongeveer 6 dagdelen. Daarnaast is eigenaar bereid (en dit is ook wel noodzakelijk) een overeengekomen periode te begeleiden. Dit hangt af van het kennisniveau van de overnamekandidaat.

Het is ook mogelijk samen een franchise organisatie op te zetten. In dit blijft de huidige eigenaar aan in een nader te overleggen constructie. Het doel hiervan is behoud en ontwikkeling van de kennis. Voor maximale winstgevendheid is het wenselijk de 6 behandeldisciplines in huis te hebben. Enkele hiervan kunnen een permanent karakter hebben (bijv. yoga) waardoor het verdienmodel op basis van abonnementen kan plaatsvinden.

Het instituut heeft een zeer sterke naam, ook internationaal toepasbaar met de diverse domeinnamen in bezit.

Voor het opzetten van een tweede locatie is zo'n 125.000 euro nodig. Dit hangt uiteraard ook af van de reeds aanwezige accommodatie (sportschool of een praktijk) van de kandidaat.