Hi-Tech Softwarebedrijf te koop actief in de Elektrotechniek   AC + DC  Power Engineering  > HS + MS + LS

Hi-Tech Softwarebedrijf te koop actief in de Elektrotechniek AC + DC Power Engineering > HS + MS + LS

800 klanten, BIM gerelateerd, de nummer 1 in Nederland en internationaal op te schalen

Algemeen

Referentie:
BOSN19WCD55T
Branche:
ICT
Soort bedrijf:
Softwarebedrijven
Land:
Nederland
Regio:
Locatie anoniem
Medewerkers:
2-5
% tijdelijk contract:
-
Bedrijf bestaat:
Langer dan 10 jaar
Levert:

Software welke gebruikt wordt in de engineerings-, calculatie- en uitvoeringsfase van elektrotechnische laagspanningsinstallaties. Hierin worden complexe berekeningen gemaakt en toetst de programmatuur of wordt voldaan aan de vereiste certificeringen

Diensten:

Uitgebreide helpfuncties, instructie-video's en Email-support. Jaarlijks worden nieuwe versies en aanvullingen op de programmatuur en de diverse databases geleverd.

Doelgroep(en):

Bedrijven

Zo'n 900 bedrijven met meer dan 3500 licenties hoofdzakelijk in Nederland, welke bestaan uit elektrotechnische installatiebedrijven, advies- en engineeringsbureau's, energiebedrijven en industriële bedrijven

Details

Dit softwarebedrijf staat te koop in verband met:
leeftijd Indicatieve omzet Vertrouwelijk, volgt later Indicatieve overnameprijs 1 -1.2 M Euro, details volgen na de NDA

Gewenste kopers
  1. add_circle Financiële koper - optimaliseert het bedrijf in huidige vorm
  2. add_circle Strategische koper - voegt het bedrijf samen met een ander bedrijf
  3. add_circle Investeerder

Extra informatie

Dit hi-tech bedrijf is in 1988 opgericht en met veel kennis en ervaring in de Elektrotechniek is een uitstekend functionerend softwarepakket ontwikkeld. Klanten hebben de software nodig om in het engineerings en calculatietraject conform de normeringen te werken. Naast de Nederlandse normeringen worden ook internationale normeringen gehanteerd. Functioneel is het product superieur door jarenlange ervaring en de meeste bedrijven hebben langlopende onderhoudsovereenkomsten. Doorgroeien in meerdere Europeesche landen is een volgende stap.

De programmatuur is beschikbaar voor standalone en Windows Server netwerken en daarnaast ook als SaaS oplossing.

Daarnaast migreert in deze wereld alles naar het BIM model. Het is dus ideaal deze software daarin te integreren en met andere applicaties te laten samenwerken. De applicatie ondersteund de IEC normen en heeft de potentie om de standaard voor Europa te worden. De taal voor de applicatie is instelbaar : Nederlands, Engels en Frans (output) en het actuele marktaandeel is 65 tot 75%.

Het is een vereiste dat dit bedrijf wordt overgenomen door een bedrijf met Elektrotechnische kennis in huis (sterkstroom / energietechniek); voor de k..

Lees verder