Internationale (Online) technische handelsonderneming te koop in een niche met exclusieve verkooprechten

Internationale (Online) technische handelsonderneming te koop in een niche met exclusieve verkooprechten

Omzet 1,75 mio EU - Zeer stabiel en rendabel - kan nog 4x zo groot worden door internationale SEO kansen en account management

Algemeen

Referentie:
BOSN20JCF81H
Branche:
Groothandel
Soort bedrijf:
Handelsonderneming, Groothandel in elektrische gebruiksgoederen, Overige groothandel
Land:
Nederland
Regio:
Overijssel
Medewerkers:
2-5
% tijdelijk contract:
-
Bedrijf bestaat:
Langer dan 10 jaar
Levert:

Gespecialiseerd in technische producten (combinatie van metaal en elektrotechniek) die variëren van enkele honderden tot enkele duizenden euro's. Hiervoor zijn van de grote A-merken de exclusieve verkooprechten verkregen voor Europa, Duitsland of Nederland. Het betreft zo'n 600 producten waarvan ook 40 producten 'eigen ontwikkeling en merk'. Deze worden in eigen werkplaats ge-assembleerd of in Azie.

Diensten:

Ongeveer 50% komt als directe weborder binnen. De overige 50% wordt telefonisch of per email besteld. Dit kunnen ook producten met een kleine modificatie zijn.

Doelgroep(en):

Bedrijven, Consumenten - particulieren

In NL wordt direct verkocht en in de Europese landen direct en via distributeurs. Eindgebruikers zijn divers waaronder garagebedrijven, technische bedrijven. Maar ook (machine)bouwers om de producten te verwerken in hun eindproduct. Jaarlijks 2.000.000 webbezoekers. Er zijn zo'n 40-50 grotere klanten die frequent bulkbestellingen doen om de producten verwerken in hun eigen producten

Details

Dit bedrijf staat te koop in verband met:
leeftijd Indicatieve omzet € 1.750.000 Indicatieve overnameprijs 2,5 miljoen euro

Gewenste kopers
  1. add_circle Financiële koper - optimaliseert het bedrijf in huidige vorm
  2. add_circle Strategische koper - voegt het bedrijf samen met een ander bedrijf
  3. add_circle Investeerder

Extra informatie

Dit bedrijf is in meer dan 15 jaar organisch opgebouwd en al jaren zeer rendabel. Dit komt door de exclusieve verkooprechten, goede producten, gezonde marges en uitstekende distributie via eigen meertalige webshops en distributeurs netwerk. Naast online verkoop (ongeveer 50% van de omzet) zijn er ook veel vaste klanten en internationale wederverkopers.

Het meertalige Magento platform heeft 2.000.000 miljoen bezoekers per jaar (24.000 euro advertentiekosten dus veel SEO). De groeikansen liggen in het internationaal verbeteren van de SEO waar veel versplintering is onder de aanbieders en geen duidelijke marktleider. Dit kan een verviervoudiging opleveren van de online omzet.

Daarnaast kan middels account management nog 1-5 miljoen euro omzet worden gegenereerd bij partijen die de producten in hun producten assembleren.

Er is ongeveer 900.000 euro voorraad. Er is een mooi bedrijfspand met capaciteit tot 2 miljoen ijzeren voorraad. Dit pand kan worden gehuurd maar het bedrijf is ook makkelijk verplaatsbaar. Er is een officiële waardebepaling beschikbaar met een waarde tussen de 2 en 3 miljoen euro. De eigenaar kan aanblijven voor een nette overdracht. Overig personeel hoeft n..

Lees verder