Kleinschalig, hoogwaardig kalibratiebedrijf te koop aangeboden

Kleinschalig, hoogwaardig kalibratiebedrijf te koop aangeboden

Afsplitsing van een groot technologiebedrijf met unieke (deels zelf ontwikkelde) methodes

Algemeen

Referentie:
BOSN21GSJ02G
Branche:
Dienstverlening
Soort bedrijf:
Zakelijke dienstverlening
Land:
Nederland
Regio:
Locatie anoniem
Medewerkers:
Geen
% tijdelijk contract:
-
Bedrijf bestaat:
Langer dan 10 jaar
Levert:

Kalibratie van (electronische) meetinstrumenten. Hiervoor worden eigen standaarden onderhouden. Het betreft een omgeving met een conform RvA normen opgezet kalibratie-normen.

Diensten:

Er wordt ok op kleine schaal reparaties uitgevoerd en men voert voor andere kalibratiebedrijven hoogwaardige klussen uit

Doelgroep(en):

Bedrijven, Non-profit instellingen

Van waterschappen tot technologisch hoogwaardige bedrijven en bedrijven in de installatiebranche. Jaarlijks worden zo'n 400-500 instrumenten gekalibreerd

Details

Dit bedrijf staat te koop in verband met:
leeftijd Indicatieve omzet € 50.000 Indicatieve overnameprijs In overleg, er is veel intellectueel eigendom wat (nog) niet in verhouding staat tot huidige verdienmodel

Gewenste kopers
  1. add_circle Financiële koper - optimaliseert het bedrijf in huidige vorm
  2. add_circle Strategische koper - voegt het bedrijf samen met een ander bedrijf
  3. add_circle Investeerder

Extra informatie

De eigenaar van dit hoogwaardige kalibratiebedrijf is jaren geleden afgesplitst van een grote internationale technologie onderneming. Van daar uit heeft hij veel IP en kennis meegenomen. De eigenaar is meer technisch dan commercieel waardoor het bedrijf kleinschalig is gebleven. Technologisch daarentegen heeft hij aanvullende unieke methodes ontwikkeld (1000 en 5000 ampère) die voor heel specifieke bedrijven in de (installatie) elektrobranche waardevol zijn.

Het bedrijf onderhoudt ook zijn eigen standaarden. Hierdoor is het voor een MTS-er of HTS-er een mooie opstap om commercieel uit te bouwen. De huidige eigenaar kan hierbij inhoudelijk nog enige jaren ondersteunen.

Er is ingeschat dat het bedrijf zo'n 400.000 euro aan waarde heeft momenteel. Maar de ondernemer is vooral geïnteresseerd in een goede kandidaat. Die kan hij financieel en operationeel ondersteunen. Zodat de kennis bewaard blijft en ge-exploiteerd kan worden.

Technische details:
Het bedrijf werkt werkt met referentie en werkstandaarden. De referentie-standaarden zijn in een geconditioneerde referentiekamer opgesteld. De meeste referentiestandaarden zijn RvA gecertificeerd. Met de apparatuur in de refer..

Lees verder