Kunststof verwerkend bedrijf te koop aangeboden (engineering en produceren van installaties met thermoplastische kunststof leidingen)

Kunststof verwerkend bedrijf te koop aangeboden (engineering en produceren van installaties met thermoplastische kunststof leidingen)

Zeer sterk in engineering en heeft een kleine hoogwaardige eigen productie die idealiter wordt uitgebreid met een CNC machine en een watersnijder

Algemeen

Referentie:
BOSN21WJJ39P
Branche:
Industrie
Soort bedrijf:
Kunststof verwerkende-, chemische industrie
Land:
Nederland
Regio:
Limburg
Medewerkers:
Alleen flexibel personeel
% tijdelijk contract:
-
Bedrijf bestaat:
Langer dan 10 jaar
Levert:

Verwerken van thermoplastische kunststoffen leidingen en installaties op basis van maatwerk en engineering. De productie van de complexe onderdelen wordt in huis uitgevoerd. Men is met name sterk in het reviewen en -re-engineering van installaties

Diensten:

De installaties worden ook op locatie van de klant (vaak grotendeels onder de grond) geïnstalleerd

Doelgroep(en):

Bedrijven

Diverse branches zoals de tuinbouwsector, infra-projecten en ook bedrijfsgebouwen. Het klantenbestand is omvangrijk en gevarieerd met opdrachten tot 250.000 euro

Details

Dit bedrijf staat te koop in verband met:
leeftijd Indicatieve omzet Vertrouwelijk, volgt later Indicatieve overnameprijs In overleg

Gewenste kopers
  1. add_circle Financiële koper - optimaliseert het bedrijf in huidige vorm
  2. add_circle Strategische koper - voegt het bedrijf samen met een ander bedrijf
  3. add_circle MBI kandidaat - koopt zich stapsgewijs in

Extra informatie

Dit bedrijf is zeer sterk in het engineeren van installaties met thermoplastische kunststof leidingen (en bijbehorende machines). Er is een eigen werkplaats voor gespecialiseerde productie. De installatie wordt ook verzorgd bij klanten op locatie. Er is een mooi groot vast klantenbestand verspreid over meerdere branches.

Men heeft een trackrecord op het reviewen van andermans engineering en deze aan te passen zodat deze beter en goedkoper wordt. Klanten beginnen in te zien dat projecten beter turn key bij dit bedrijf neergelegd kunnen worden. De huidige eigenaar bouwt deze expertise nog niet echt commercieel uit terwijl klanten hier graag en veel voor willen betalen door de hoge toegevoegde waarde.

Door de productie in de eigen werkplaats van 200m2 kan met ook leveren wat men bedenkt. Het machinepark heeft een waarde van zo'n 150K. Idealiter zou hier nog een watersnijder en een CNC machine worden aangeschaft. Dan kan men nog sneller en flexibeler leveren. Maar de ondernemer is op leeftijd en wil deze investering niet doen.

Hij kan wel voor een langere periode aanblijven om het opschalen van de engineering te ondersteunen.

Lees verder