Midden-hoog segment dameskledingzaak te koop aangeboden in Midden NL met webshop

Midden-hoog segment dameskledingzaak te koop aangeboden in Midden NL met webshop

Zeer strak georganiseerde winkel van 140m2 met goede winstgevendheid - mooi merkenpakket en private label

Algemeen

Referentie:
BOSN22HXH32S
Branche:
Detailhandel non food
Soort bedrijf:
Kledingdetailhandel
Land:
Nederland
Regio:
Locatie anoniem
Medewerkers:
2-5
% tijdelijk contract:
-
Bedrijf bestaat:
Langer dan 3 jaar
Levert:

Mooi en actueel merkenpakket in het midden- en hogere segment. Het zijn allemaal Nederlandse en Deense merken, waarbij veel aandacht is voor de juiste pasvorm in combinatie met de juiste prijs-kwaliteit verhouding. Dit geldt ook voor het private label kledingmerk. Het assortiment is geschikt voor verschillende gebruiksmomenten. Naast bovengenoemd kernassortiment biedt de winkel een origineel randassortiment bestaande uit bijpassende accessoires (riemen, shawls, oorbellen, tassen, etc.)

Diensten:

Het is een full service formule; klanten worden actief geadviseerd en aangekleed waardoor de transactie-waarde (bongemiddelde) relatief hoog is. Er is tijd voor een kopje koffie en voor de kinderen een speelhoek. Desgewenst wordt kleding vermaakt door een deskundig kleermaker. Naast de offline winkel is er een up-to-date webshop. Naast bezorging middels PostNL worden bestellingen regelmatig persoonlijk bij de klant thuis bezorgd.

Doelgroep(en):

Consumenten - particulieren

Dames vanaf ongeveer 30 jaar en ouder. Waarbij de nadruk ligt tussen 45-65 jaar. Deze vrouwen werken of hebben gewerkt, getrouwd zijn of samenwonen en waarschijnlijk kinderen hebben. De winkel is gelegen in een groot verzorgingsgebied met een hoger besteedbaar inkomen. Deze dames houden van kleding die ook nog mooi en representatief is. Waarbij onderhoudsgemak, duurzaamheid (doordragen) en draagcomfort erg belangrijk zijn. Veel klanten houden van one-stop-shopping en winkelen ook vaak nauwelijks elders.
Er staan zo'n 3.500 klanten in het emailbestand. Klanten komen ook meerdere keren per jaar langs. Aan het klantensysteem zit een interessant spaarsysteem gekoppeld. Ook worden in dit systeem de aankopen chronologisch bijgehouden.

Details

Deze dameskledingzaak staat te koop in verband met:
de winkel in bijna 10 jaar is uitgegroeid tot een zeer stabiele en winstgevende winkel waarbij de eigenaresse op een kruispunt staat om een andere route in te slaan (de eigenaresse is bereid om, indien gewenst, een periode te blijven meewerken.) Indicatieve omzet € 500.000 Indicatieve overnameprijs In overleg

Gewenste kopers
  1. add_circle Financiële koper - optimaliseert het bedrijf in huidige vorm
  2. add_circle Strategische koper - voegt het bedrijf samen met een ander bedrijf

Extra informatie

Deze damesmodezaak is opgezet door een zeer ervaren onderneemster in de fashion. Dit heeft geleid tot een mooie winstgevende zaak (DGA salaris en een mooie overwinst). Hiermee is de winkel goed winstgevend.

Naast inkoop van een mooi merkenpakket en een private label is er ook goede automatisering. Deze geeft real time inzicht en is verbonden met diverse leveranciers en met de webshop.

In het winkelgebied is een eigen winkeliersvereniging actief. Hierdoor worden regelmatig gezamenlijk activiteiten georganiseerd (o.a. kerstverlichting, braderie, Sinterklaas)

Het huurpand van 140m2 is gelegen in een dicht bevolkt verzorgingsgebied in een wijk waar de doelgroep een hoog besteedbaar inkomen heeft. Er staan 3.500 klanten in het email bestand en men is actief via Insta en Facebook. Er is ook een webshop maar deze wordt nog niet actief gepromoot.

Er is tussen de € 40.000 en € 60.000 euro voorraad. En er is een team van parttime medewerkers. De winkel is stabiel en goed winstgevend. Hiermee is het ook een mooie zaak voor een duo.

Lees verder