Internationaal gepatenteerd uitvaart product te koop aangeboden

Internationaal gepatenteerd uitvaart product te koop aangeboden

Uniek en modulair design met unieke eigenschappen naar de consument en commercieel interessant voor de reseller

Algemeen

Referentie:
BOSN22KPB34C
Branche:
Groothandel
Soort bedrijf:
Handelsonderneming, Overige groothandel
Land:
Nederland
Regio:
Locatie anoniem
Medewerkers:
Geen
% tijdelijk contract:
-
Bedrijf bestaat:
Langer dan 3 jaar
Levert:

Een zelf ontworpen en productie gereed modulair kistconcept ten behoeve van begrafenis en crematie. Het product bestaat uit een milieu vriendelijke binnenkist (die men koopt) en een personaliseerbare herbruikbare mantel (die men huurt). Hiermee kan een bijzondere, gepersonaliseerde kist worden samengesteld die ook nog goedkoper is dan reguliere kisten. Het concept is reeds afgestemd op de nieuwe verwerkingen zoals resomeren en cryomeren

Diensten:

Het concept bestaat uit een handzame kast met verschillende onderdelen van het modulaire systeem. Een complete kast vertegenwoordigt een waarde van 35.000 euro en wordt geleased.

Doelgroep(en):

Consumenten - particulieren, Bedrijven

Het aantal uitvaarten in NL bedraagt +/- 150.000 per jaar. De doelgroep betreft: uitvaartondernemers, rouwvervoerders, uitvaartverzekeraars, begraafplaatsen en crematoria. Het patent betreft vele landen van Europa alsmede de VS. Vanut de VS is ook in dit stadium al interesse getoond.

Details

Dit kistconcept staat te koop in verband met:
de pensioengerechtigde leeftijd van de ondernemer, het uitrollen van het compleet uitontwikkelde concept dient nog te gebeuren en de licenties kunnen internationaal worden verkocht Indicatieve omzet Vertrouwelijk, volgt later Indicatieve overnameprijs In overleg ook afhankelijk van de overnameconstructie

Gewenste kopers
  1. add_circle Financiële koper - optimaliseert het bedrijf in huidige vorm
  2. add_circle Strategische koper - voegt het bedrijf samen met een ander bedrijf
  3. add_circle Investeerder
  4. add_circle MBI kandidaat - koopt zich stapsgewijs in

Extra informatie

Dit product is een alternatief voor de reguliere uitvaartkist. Het bestaat uit twee delen; een milieuvriendelijke binnenkist en volledig samen te stellen en een te personaliseren buitenkist (mantel). Het product is internationaal gepatenteerd en getest in de praktijk.

Het speelt niet alleen in op de huidige vorm van begraven en cremeren. De binnenkist is ook ontwikkeld en toepasbaar bij de nieuwe verwerkingsvormen zoals cryomeren (bevriezen) en resomeren (oplossen). Er zijn reeds gesprekken geweest met de Overheid i.v.m. de nieuwe wet op lijkbezorging.

Voor de consumenten heeft het product het voordeel dat men een basiskist bestelt en later de mantel kiest. De prijs ligt vaak lager dan de reguliere kist (afhankelijk van het gekozen model) terwijl de uitstaling persoonlijker en hoogwaardiger is.

Voor de reseller zijn er voordelen dat de kast met modules kan worden geleased, de binnenkisten zijn slim ruimtebesparend, nestbaar en de marges zijn meer dan uitstekend.

De eigenaar zoekt een commerciële overnamekandidaat die het concept in NL en daarbuiten kan uitrollen en het patent internationaal kan exploiteren.

Lees verder