Hoogwaardig en volwassen Cloud HRM softwarebedrijf te koop aangeboden (MBI kandidaat gewenst)

Hoogwaardig en volwassen Cloud HRM softwarebedrijf te koop aangeboden (MBI kandidaat gewenst)

(Inter)nationaal op te schalen - behoefte aan commerciële slagkracht - gelijkwaardig aandeelhouderschap (meedelen)

Algemeen

Referentie:
BOSN22NFJ04J
Branche:
ICT
Soort bedrijf:
Softwarebedrijven
Land:
Nederland
Regio:
Locatie anoniem
Medewerkers:
2-5
% tijdelijk contract:
-
Bedrijf bestaat:
Langer dan 10 jaar
Levert:

Zelf ontwikkelde HR software met personeelsdossier, verlof, uren, declaraties, contracten, ontwikkelgesprekken etc. (geen salarisadministratie) en krachtige document generator met digitale ondertekening. Zeer flexibel te configureren is en uitstekend te koppelen met software van derden. Er is ook een native app voor medewerkers en managers die hiermee hun eigen informatie toegankelijk en bewerkbaar hebben. Klanten maken gebruik van dezelfde cloud-software maar hebben i.v.m. AVG een eigen omgeving.

Diensten:

De implementatie gaat verbazingwekkend snel (gemiddeld 2 weken). Daarnaast levert men tweede lijn support, maandelijkse updates en HR inhoudelijk advies voor de optimalisatie van alle HR gerelateerde processen.

Doelgroep(en):

Bedrijven, Non-profit instellingen

Bedrijven vanaf 50-250 medewerkers zijn de ideale klanten omdat die veel van de functionaliteit nog niet in volwaardige systemen hebben. Bestaande klanten zijn ook bedrijven met meer dan 1000 medewerkers, waar de software succesvol als E-HRM totaaloplossing draait. Er zijn nu zo'n 10 klanten actief in Nederland en diverse Europese landen. De applicatie is beschikbaar in het Nederlands, Engels en Duits en is voorbereid om alle mogelijke talen.

Details

Dit softwarebedrijf staat te koop in verband met:
ten behoeve van groei (commercieel opschalen) is men op zoek naar een gelijkwaardig partner en investeerder/aandeelhouder. Indicatieve omzet € 350.000 Indicatieve overnameprijs 300K voor 33% van de aandelen (men ontvangt dan wel direct een management fee)

Gewenste kopers
  1. add_circle MBI kandidaat - koopt zich stapsgewijs in
  2. add_circle Strategische koper - voegt het bedrijf samen met een ander bedrijf
  3. add_circle Financiële koper - optimaliseert het bedrijf in huidige vorm

Extra informatie

Dit software bedrijf heeft in langer dan 10 jaar tijd een 'bijna perfecte' E-HRM oplossing ontwikkeld. Deze draait bij grote gerenommeerde bedrijven waarbij 85% van de omzet recurring is. Omdat de implementatie al in twee weken kan, staat niets de opschaalfase in de weg. Zowel nationaal, internationaal, via direct sales of indirect sales. Ook in het pricing model biedt nog heel veel flexibiliteit voor een hogere verdiencapaciteit.

De eigenaren zoeken een commerciële partner die deze opschaalfase kan realiseren en operationeel/organisatorisch kan managen. Hiervoor willen zij 1/3 van de aandelen ter beschikking stellen en ontvangt de kandidaat direct een gelijkwaardige management fee. De investering om in te stappen ligt hiervoor rond de 300K. Men vindt het gelijke monniken/gelijke kappen principe belangrijk om het team uit te breiden.

De kandidaat mag de commerciële strategie ontwerpen en uitrollen. De twee aandeelhouders zijn goed in de techniek en de businessconsultancy. Zij hebben dit bijna tot perfectie verheven. Wie eenmaal klant is bij dit bedrijf gaat 'nooit meer weg'.

Lees verder