High performance scan- en meet instituut ter overname aangeboden

High performance scan- en meet instituut ter overname aangeboden

Unieke kennis en apparatuur - gericht op de meest veeleisende (inter)nationale klanten in o.a. automotive, energy-, medical, lucht- en ruimtevaart

Algemeen

Referentie:
BOSN22VGK07Z
Branche:
Dienstverlening
Soort bedrijf:
Ingenieurs, Zakelijke dienstverlening
Land:
Nederland
Regio:
Locatie anoniem
Medewerkers:
2-5
% tijdelijk contract:
-
Bedrijf bestaat:
Langer dan 10 jaar
Levert:

Dit bedrijf levert zeer hoogwaardige meetgegevens van producten. Dit gebeurt middels (3D)scanningsdata in combinatie met geavanceerde software en hoogwaardige kennis. Opdrachtgevers gebruiken deze metingen om er zeker van te zijn dat hun producten (en die van hun toeleveranciers) aan de hoogste eisen voldoen. Enerzijds voor de juiste werking van producten anderzijds om bij product aansprakelijkheid aan te kunnen tonen dat volgens de normen is gewerkt

Diensten:

De metingen kunnen voor diverse doeleinden wordt gebruikt en men geeft ook consultancy aan klanten. Men heeft een geavanceerd machinepark en geavanceerde software.

Doelgroep(en):

Bedrijven

Internationale en nationale klanten. In veeleisende (vaak productie-) omgevingen. Dit kunnen toeleveranciers zijn of producenten van het eindproduct. Ieder productiebedrijf dat in een veeleisende omgeving zit, behoort tot de doelgroep. Van autofabrikanten tot energy bedrijven en van medical bedrijven en bedrijven in de scheep-, lucht-, en ruimtevaart. Daarnaast ook machinefabrieken en alle toeleveranciers van deze bedrijven zijn een potentiele klant.

Details

Dit bedrijf staat te koop in verband met:
leeftijd Indicatieve omzet Vertrouwelijk, volgt later Indicatieve overnameprijs In overleg

Gewenste kopers
  1. add_circle Financiële koper - optimaliseert het bedrijf in huidige vorm
  2. add_circle Strategische koper - voegt het bedrijf samen met een ander bedrijf
  3. add_circle MBI kandidaat - koopt zich stapsgewijs in
  4. add_circle Investeerder

Extra informatie

Dit bedrijf opereert op het hoogst denkbare niveau wat betreft het meten van complexe producten. Dit is nodig om prototypes om te zetten naar een productie-proces of geproduceerde producten te controleren. Opdrachtgevers gebruiken de resultaten ook vaak om de kwaliteit aan te tonen in situaties van productaansprakelijkheid.

Dit geeft een bijzondere dynamiek. De dienstverlening is kwalitatief extreem hoogwaardig qua kennis, apparatuur en software. Voor opdrachtgevers werkt het daardoor als een 'verzekering'. Hiermee ontstaan twee klantgroepen. Enerzijds klanten die de hoogste eisen stellen en daarvoor willen betalen. Anderzijds klanten die de dienst als ' een moetje' zien waarmee prijsdiscussies ontstaan.

Commercieel gezien ligt de volgende stap van het bedrijf; in het alloceren van de schaarse hoogwaardige kennis en productiecapaciteit aan de juiste (internationale) en meest veeleisende klantendoelgroep. Denk hierbij aan o.a. automotive, energy-, medical, scheepvaart, lucht- en ruimtevaart. De huidige eigenaar heeft zich vooral gefocusesd op het structureel leveren van de meest hoogwaardige kwaliteit. En is daar zeer goed in geslaagd.

Men zoekt een overname kandidaat (of..

Lees verder