Textiel reinigingsbedrijf te koop aangeboden in Oost NL met > 75 servicepunten

Textiel reinigingsbedrijf te koop aangeboden in Oost NL met > 75 servicepunten

Zeer efficiënt en rendabel - groei mogelijk door weinig concurrentie - kooppand te ontwikkelen naar appartementen

Algemeen

Referentie:
BOSN23CNH14G
Branche:
Detailhandel non food
Soort bedrijf:
Stomerij
Land:
Nederland
Regio:
Locatie anoniem
Medewerkers:
2-5
% tijdelijk contract:
-
Bedrijf bestaat:
Langer dan 10 jaar
Levert:

Efficiënt georganiseerde textielreiniging van (bedrijfs)kleding. Van stomerij tot wasserij van bed- en tafellinnen, gordijnen service en reinigen van meubel hoezen en bijzonder stoffen. Een efficiënt en duurzaam ingericht en voldoet aan de geldende milieueisen

Diensten:

Er is een productielocatie met winkel. Daarnaast is er er eigen transport ingericht naar de 75 servicepunten

Doelgroep(en):

Bedrijven, Consumenten - particulieren, Non-profit instellingen

Naast particulieren die in de eigen winkellocatie inleveren ook >75 servicepunten, bedrijven, B&B's, zorginstellingen, horecabedrijven etc.

Details

Dit textielreinigingsbedrijf staat te koop in verband met:
leeftijd Indicatieve omzet € 550.000 Indicatieve overnameprijs 1x de jaaromzet (exclusief vastgoed van +/- 250.000 euro)

Gewenste kopers
  1. add_circle Financiële koper - optimaliseert het bedrijf in huidige vorm
  2. add_circle Strategische koper - voegt het bedrijf samen met een ander bedrijf
  3. add_circle Investeerder

Extra informatie

Dit textielreinigingsbedrijf bestaat al bijna 50 jaar en is zeer innovatief en efficiënt georganiseerd qua productie en logistiek. Hierdoor is het bedrijf opgeschaald naar meer dan 75 servicepunten (waar men haalt en brengt), veel vaste (zakelijke) klanten. Vanzelfsprekend levert men premium kwaliteit. Het resultaat is een zeer rendabele organisatie. De omzet vorig jaar is 530.000 euro (ex btw) en dit jaar 5-10% hoger. Het gehele bedrijf wordt verkocht zonder vastgoed.

Maar eigenlijk is dit het textielreinigingsbedrijf van de toekomst. Een efficiënte centrale productie en een goed distributie netwerk. Er is zelfs een app (nog niet operationeel) waarin klanten kleding kunnen inboeken om om te komen halen. Hiermee is het voor een duo of een echtpaar momenteel al een rendabel en stabiel bedrijf. Voor overnamekandidaten die willen groeien, kan dit nog deels op de huidige locatie. Maar verhuizen naar een grotere locatie is zeker een overweging.

Daarmee zou het huidige winkelpand vrijkomen en dit is eventueel geschikt voor transformatie naar woonbestemming. Het pand kost rond de 250.000 euro. Het pand kan ook gehuurd worden. De huidige eigenaar kan 20-30 uur per week aanblijven ..

Lees verder