Gespecialiseerd metaalbewerkingsbedrijf te koop aangeboden in Zuid Holland

Gespecialiseerd metaalbewerkingsbedrijf te koop aangeboden in Zuid Holland

Unieke speler in NL met bijzonder machinepark voor onderdelen en apparatuur voor specifiek werkmaterieel

Algemeen

Referentie:
BOSN23JGG75R
Branche:
Industrie
Soort bedrijf:
Machinefabrieken en machinebouw, Metaal industrie
Land:
Nederland
Regio:
Zuid Holland
Medewerkers:
2-5
% tijdelijk contract:
-
Bedrijf bestaat:
Langer dan 10 jaar
Levert:

Specifieke maatwerk onderdelen voor werkmaterieel. In verband met anonimiteit kan hier het product niet genoemd worden maar het is vergelijkbaar met graafbakken voor graafmachines. Producten worden ge-engineered en deels in huis en deels elders geproduceerd. De producten zijn vaak niet bij de merkdealer van het werkmaterieel te koop of veel duurder. Producten kosten tussen de 500 en 25.000 euro.

Diensten:

Naast het leveren van de onderdelen, repareert en onderhoudt men deze ook

Doelgroep(en):

Bedrijven

Bedrijven in NL en in beperkte mate daarbuiten die met dit soort voortuigen in hun productie werken. Maar ook dealerbedrijven weten de weg te vinden naar deze specialist

Details

Dit bedrijf staat te koop in verband met:
leeftijd Indicatieve omzet Vertrouwelijk, volgt later Indicatieve overnameprijs 300.000 euro

Gewenste kopers
  1. add_circle Financiële koper - optimaliseert het bedrijf in huidige vorm
  2. add_circle Strategische koper - voegt het bedrijf samen met een ander bedrijf

Extra informatie

Dit metaalbewerkend bedrijf levert onderdelen en apparatuur voor werkmaterieel. De merkdealers van dit werkmaterieel kunnen dit niet op maat leveren, niet op tijd of zijn veel duurder. Hiervoor is naast een uniek machinepark ook specifieke engineeringskennis aanwezig in het bedrijf. Dit kan worden behouden na de overdracht.

In NL is geen vergelijkbaar bedrijf. Hierdoor is er een uitstekende relatie met de veeleisende klanten. Zij zijn voor hun primaire proces afhankelijk van deze producten. Naast eindklanten worden de producten ook steeds meer via de voertuig dealers verkocht. Het bedrijf krijgt zo een unieke marktpositie.

Men heeft een uniek machinepark (boekhoudkundig afgeschreven maar technisch en economisch nog veel waard). Maar er wordt ook productie naar het buitenland uitbesteed. Dit heeft te maken met de minimaal inkoopvolumes op de metalen.

Naast verkoop repareert met ook voor klanten. Dit is een onlosmakelijk onderdeel van het bedrijf. Omdat het bedrijf lang bestaat is er ook sprake van vervanging en uitbreiding bij bestaande klanten. Momenteel verwacht men een grote order voor zo'n vervanging die een substantiële impact op de omzet gaat hebben.

Het pand v..

Lees verder