Engineeringsgerichte machinebouwbedrijf te koop aangeboden in foodbranche

Engineeringsgerichte machinebouwbedrijf te koop aangeboden in foodbranche

Unieke kennis en netwerk in de markt - margerijke projecten voor veel vaste klanten - unieke patenten

Algemeen

Referentie:
BOSN22TBC50D
Branche:
Industrie
Soort bedrijf:
Machinefabrieken en machinebouw, Metaal industrie
Land:
Nederland
Regio:
Locatie anoniem
Medewerkers:
5-10
% tijdelijk contract:
-
Bedrijf bestaat:
Langer dan 10 jaar
Levert:

Maakt maatwerk aanpassingen op bestaande en nieuwe machines die voornamelijk bij foodbedrijven staan. Deze worden op eigen locatie ge-engineered en geproduceerd (lassen, frezen, draaien etc). Dit zijn vaak stuks producten die advies en engineering gevoelig zijn. Geproduceerde items worden op eigen locatie of op locatie van de klant gemonteerd. Door de bedrijfkritische processen bij de klant gaat dit gepaard met veel testen en hoogwaardige klanteisen.

Diensten:

Er is een distributeur schap voor een specifieke machine in de food. Dit levert ook veel leads voor eigen werkzaamheden op. Er is ook een participatie in samenwerkingsverband een zeer hoogwaardige machine die middels scheikundige formule afvalstoffen transformeert tot herbruikbare grondstoffen

Doelgroep(en):

Bedrijven

Bedrijven in het hogere segment in de foodbranche in NL, B en D. Het betreft zo'n 25 klanten met meerdere locaties die met grote regelmaat dit bedrijf inschakelen

Details

Deze machinebouwfabriek staat te koop in verband met:
de ondernemer is op leeftijd maar kan nog een periode van meerdere jaren meewerken Indicatieve omzet € 1.250.000 Indicatieve overnameprijs In overleg

Gewenste kopers
  1. add_circle Financiële koper - optimaliseert het bedrijf in huidige vorm
  2. add_circle Strategische koper - voegt het bedrijf samen met een ander bedrijf
  3. add_circle Investeerder

Extra informatie

Deze machinebouwfabriek modificeert machines van A merk producenten voor de top food producerende bedrijven. Zij kan dit vaak sneller en beter dan de fabrikant en worden ook door de fabrikanten ingeschakeld.

Door de hoge toegevoegde waarde in het productieproces van klanten zijn de relaties top. Klanten gunnen dit bedrijf 'een extra marge' voor de kwaliteit, flexibiliteit en snelheid. De meeste projecten liggen tussen de 25K en 75K en voorkomen dat productielijnen stilliggen. Ook nieuwe product introducties hangen hier vanaf.

De kern van het bedrijf is engineering en testen op de locatie van de klant. De productie wordt in huis gedaan in samenwerking met 1 vaste partner.

Als een overnamekandidaat de engineering kan opschalen (de huidige eigenaar kan aanblijven) kan het bedrijf nog sterk groeien. Daarnaast heeft men interessante participaties in een aantal producten met patenten. Dit ziet er goed uit maar duurt nog twee jaar tot met commercieel kan uitrollen.

Het vastgoed kan gehuurd of gekocht worden en het personeel is goed en betrokken. het is een overweging deze medeaandeelhouder te maken.

Lees verder