Unieke machinefabriek te koop aangeboden in een nichemarkt die wereldwijd verkoopt

Unieke machinefabriek te koop aangeboden in een nichemarkt die wereldwijd verkoopt

45% marktaandeel wereldwijd - de concurrentie is gestopt dus er komt een extra vervangingsmarkt

Algemeen

Referentie:
BOSN22VVB93Q
Branche:
Industrie
Soort bedrijf:
Machinefabrieken en machinebouw
Land:
Nederland
Regio:
Locatie anoniem
Medewerkers:
Alleen flexibel personeel
% tijdelijk contract:
-
Bedrijf bestaat:
Langer dan 10 jaar
Levert:

Specifiek type A-kwaliteit machines voor producenten wereldwijd. Er worden tussen de 1 en 4 machines gebouwd per jaar tussen de 50K en 400K. Er is een productlijn met standaard machines en er wordt ook maatwerk geleverd. Er zijn circa160 machines geproduceerd die een levensduur hebben van 15-20 jaar. Dan kunnen ze nog gereviseerd worden.

Diensten:

Machines hebben ook software en men kan ze remote servicen. De machines vereisen over het algemeen weinig support

Doelgroep(en):

Bedrijven

Specifieke productiebedrijven in de binding industrie. Deze producenten maken wereldwijd veel gevraagde ordners, ringbanden, pp tassen/mappen/koffers. Men heeft een marktaandeel van circa 45% wereldwijd

Details

Deze machinefabriek staat te koop in verband met:
de overnamekandidaat is op leeftijd en heeft geen opvolging Indicatieve omzet Vertrouwelijk, volgt later Indicatieve overnameprijs 500.000 euro

Gewenste kopers
  1. add_circle Financiële koper - optimaliseert het bedrijf in huidige vorm
  2. add_circle Strategische koper - voegt het bedrijf samen met een ander bedrijf
  3. add_circle MBI kandidaat - koopt zich stapsgewijs in
  4. add_circle Investeerder

Extra informatie

Deze relatief kleine machinefabriek levert wereldwijd op bestelling machines uit de eigen modellijn of op maat. Jaarlijks worden tussen de 1 en 4 machines geproduceerd. De productie vindt nu in Frankrijk plaats maar er is geen eigen pand meer en met zet de productie projectmatig op. Dan kan in alle landen van Europa worden opgezet.

Er zijn ruim 20 toeleveranciers die onderdelen produceren welke door dit bedrijf worden geassembleerd. Hiervoor wordt projectmatig het team opgezet en een ruimte ingericht (40-80m2).

Er staan circa 160 machines wereldwijd waarmee men zo'n 45% marktaandeel heeft. Twee concurrenten zijn gestopt. Daardoor komt er een 55% marktaandeel vervangingsmarkt aan. De technologie kan ook worden gebruikt in andere markten zoals bijvoorbeeld vloeistoffen in zakken of het labelen van kunststof pallets.

De overnamesom is 500K euro. Hiervan kan een deel ook gefaseerd (enkele jaren) worden betaald. De huidige eigenaar kan netjes overdragen. Dat geldt ook voor de technische overdracht. Hiervoor is de technische man/ontwerper nog beschikbaar.

Lees verder