(Serie) Metaalbewerkingsbedrijf te koop aangeboden in Friesland

(Serie) Metaalbewerkingsbedrijf te koop aangeboden in Friesland

40% van de omzet komt uit eigen merk producten voor landbouw en veeteelt (export mogelijkheden naar Duitsland)

Algemeen

Referentie:
BOSN23CRH29G
Branche:
Industrie
Soort bedrijf:
Metaal industrie
Land:
Nederland
Regio:
Friesland
Medewerkers:
5-10
% tijdelijk contract:
-
Bedrijf bestaat:
Langer dan 10 jaar
Levert:

Metaalbewerking in serie. 40% komt uit eigen (merk)producten voornamelijk voor landbouw en veeteelt. Het betreft vooral veel productie en in beperkte mate engineering. Voor de verkoop van deze producten zijn diverse dealers aangesloten.

Diensten:

60% van de omzet komt uit het fabriceren van series halffabricaten die men vaak via langlopende afspraken op vaste frequentie produceert. Het betreft ook uitbesteed werk van andere metaalbewerkingsbedrijven die zelf de complexe productie doen. Daarnaast voert men ook incidentele (niet extreem complexe opdrachten) uit voor opdrachtgevers

Doelgroep(en):

Bedrijven

Er is een vast netwerk dealers voor de eigen producten. Daarnaast toonaangevende grote bedrijven en collega-bedrijven die hun productie hier al jarenlang onderbrengen. Daarnaast ook incidentele klanten.

Details

Dit metaalbedrijf staat te koop in verband met:
leeftijd Indicatieve omzet Vertrouwelijk, volgt later Indicatieve overnameprijs In overleg afhankelijk van constructie

Gewenste kopers
  1. add_circle Financiële koper - optimaliseert het bedrijf in huidige vorm
  2. add_circle Strategische koper - voegt het bedrijf samen met een ander bedrijf
  3. add_circle MBI kandidaat - koopt zich stapsgewijs in
  4. add_circle Investeerder

Extra informatie

Dit metaal bewerkingsbedrijf is op een bijzondere manier georganiseerd. Men heeft twee eigen merkproducten voor landbouw- en veeteelt branche. Hiervoor zijn meerdere dealers aangesteld. En de producten zijn zeer kansrijk op de Duitse markt.

Daarnaast bestaat het team uit trouwe, goede medewerkers waarbij ook sprake is van loondispensatie. De ondernemer weet exact waar de kwaliteiten van het team liggen en neemt ook dat soort werk aan. Hiermee is het echt een productiebedrijf met zeer beperkte engineering en maatwerk. Dit in combinatie met de eigen producten is er een hoge bezetting en een gezonde marge.

Naast lage loonkosten is het machinepark boekhoudkundig afgeschreven (nog hoge economische waarde) en is er geen vreemd vermogen in het bedrijf. Veel klanten (en collega bedrijven) vertrouwen al jaren hun productie toe aan dit metaalbedrijf.

De eigenaar is op leeftijd en kan nog een aantal jaren meewerken als dat gewenst is.

Lees verder