Bedrijven in de stille verkoop

Hotel te koop in Friesland (het Friese Merengebied, 33 kamers met restaurant)

"2400m2 vloeroppervlak in landelijke omgeving, monument met binnentuin"

Reageren niet mogelijkTerug naar zoekenMeer bedrijven te koop in Horeca en Recreatie
0% advertenties 0% aquisitie 0% bijbedoelingen

Redenen om dit bedrijf te kopen

  • Dit hotel-restaurant beschikt over waardevolle:
    • Bijzondere historische locatie waardoor subsidie beschikbaar is voor verbouwing zonder de lasten van een historisch pand
  • Dit hotel-restaurant heeft het volgende aantal sterke merknamen in eigendom: 1
  • Dit hotel-restaurant heeft unieke productie- / ontwikkel capaciteiten:
    • Flexibel
    • Restaurant hotel met zalen. De drie onderdelen opereren door de gunstige indeling los van elkaar
  • Dit hotel-restaurant beschikt voor lange termijn over een uniek pand / locatie:
    Er is ook een ruime bedrijfswoning ter beschikking. inhouse bioscoop en grote binnentuin voor feesten en partijen. Het totale vastgoed is getaxeerd op 800K euro (huur 60K pj)
  • Het is logisch dat er een synergie ontstaat als ons hotel-restaurant samen gaat met een...
    • Ambitieus horeca-koppel dat in staat is bezettingsgraad van hotel (28%) te verhogen door kamers te moderniseren en het restaurant
  • Andere interessante redenen om ons hotel-restaurant te kopen zijn:
    • De huur is omzetafhankelijk met minimum van 60.000 euro per jaar. Huurkoop of andere constructies zijn ook bespreekbaar
  • Er is binnen 12 maanden veel potentiële groei haalbaar met:
    • De bezettingsgraad van het hotel is ca. 35% (gemiddeld in Friesland 42%). Dit komt mede door de wat gedateerde kamers. Daarnaast is er veel groei mogelijk in het restaurant
  • Er zijn nog goede en onbenutte groeikansen. Dit vereist extra een investering van minder dan €50.000.
  • Een reorganisatie / verandertraject zal het bedrijf goed doen. Hierbij zou de nadruk dan moeten liggen op:
    • De eigenaar is geen horecaman Op dezelocatie heb je een ambitieuze horeca ondernemer nodig die moderniseert en het (openbare) restaurant op de kaart zet
  • Er zijn reeds hoge toetredingsdrempels genomen zoals:
    • Het is nu een rendabel hotel met 500K omzet, van buiten netjes gerenoveerd, van binnen moeten alleen de kamers nog. Dit kan gezien de bezettingsgraad gefaseerd
  • Nog niet eerder genoemde kansen:
    • De 6 medewerkers hebben tijdelijke contracten die eind dit jaar verlopen.
  • Gerichter nieuwe klanten werven verhoogt de omzet waarschijnlijk met 25%.
    Toelichting: Omdat de wat gedateerde kamers via de bookingssites tot een lagere bezetting leiden. Het restaurant niet actief wordt gepromoot net als de zalen